SROI Breijer bij “Ik zit op Zuid”

3 april 2014

Social Return on Investment (SROI) wordt steeds belangrijker binnen de bouwsector. Steeds vaker vragen opdrachtgevers naar de maatschappelijke activiteiten van een onderneming. Breijer kent haar plaats binnen de maatschappij en om deze woorden kracht bij te zetten is Breijer in 2009 begonnen met het leerlingentraject in het kader van “IK ZIT OP ZUID”.

“IK ZIT OP ZUID” is een samenwerkingsverband tussen Woonstad Rotterdam, de Gemeente Rotterdam, het Zadkine College, het Albeda College en Breijer. Binnen dit traject worden appartementen en woonhuizen van Woonstad Rotterdam gerenoveerd.

Dit wordt volledig uitgevoerd door leerlingen van de beide colleges onder de professionele begeleiding van Breijer personeel. Breijer is net zoals bij “gewone” projecten verantwoordelijk voor het gehele project, vanaf de start tot de oplevering. Breijer biedt met dit traject leerlingen van alle MBO opleidingsniveaus een kans om zich te ontwikkelen binnen een professionele organisatie. Zij doen werkervaring op, wat in de toekomst zal helpen bij het vinden van een werkgever. Daarnaast stimuleert het hen om binnen de bouw actief te blijven, iets wat zeker met de verwachte arbeidskrapte binnen de sector een belangrijk aspect is. Om het werkelijke succes van dit traject te kunnen bepalen, hebben we enkele cijfers van het traject op een rijtje gezet:

- Inmiddels zijn er vijf projecten opgeleverd, waarbinnen al meer dan 60 leerlingen voor langere tijd actief zijn geweest; - De projecten hadden een looptijd variërend van drie tot twaalf maanden;

- Door de leerlingen is er meer dan 650 m2 BVO gerenoveerd. Deze week is het project aan de Wolphaertsbocht 347 opgeleverd. En hier blijft het niet bij, want inmiddels is het zesde project gestart aan de Frans Bekkerstraat in Rotterdam.

Breijer zal ook juist in moeilijke jaren, haar maatschappelijke verantwoordelijkheid blijven nemen binnen haar werkgebied. “IK ZIT OP ZUID” is één van de maatschappelijk trajecten, die bewijst dat in goed overleg en met een goede uitwerking deze maatschappelijke projecten zeer succesvol kunnen zijn.