Sint Jacobsstraat 200 Utrecht

Voor het Rijksvastgoedbedrijf heeft Breijer Projecten het kantoor aan de Sint Jacobsstraat 200 in Utrecht getransformeerd voor een afdeling van de Onderwijsinspectie. Het gebouw bestaat uit twee ondergrondse parkeerlagen, de begane grond en vier verdiepingen. Het betreft een integraal project, waarbij wij de coördinatie verzorgden tussen bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden.

Studio Nuy van Noort

Door het slimme ontwerp van studio Nuy van Noort konden ontwerp en installaties eenvoudig op elkaar worden afgestemd. Het nieuwe kantoor kenmerkt zich door een prettig klimaat, waarbij veel aandacht is besteed aan voldoende daglicht, een goede akoestiek, aanwezigheid van planten en het zorgvuldig kiezen van materialen in het kader van toekomstbestendigheid.

Bijzonder aan dit project is dat het kantoor is gelegen in de binnenstad van Utrecht, hetgeen beperkingen inhield op gebied van beschikbare bouwplaats en beperkingen op de aanvoerroute. De oplevering vond plaats in april 2020.

Projectspecificatie

Opdrachtgever: Rijksvastgoedbedrijf
Gebruiker: Onderwijsinspectie
Projectlocatie: Sint Jacobsstraat 200
Plaats: Utrecht
Omvang: Circa 4.400 m2
Aanneemsom: € 4.633.000,- exclusief B.T.W.

Sfeerimpressie

De renders zijn van studio Nuy van Noort.