Posthumalaan Rotterdam

In opdracht van de Hogeschool Rotterdam heeft Breijer Projecten drie verdiepingen van de Sociale Verzekeringsbank van kantoor naar onderwijsruimten getransformeerd. Tegelijkertijd renoveerden wij 7 verdiepingen van het Zadkine College. Beide projecten liggen in het gebouw aan de Posthumalaan in Rotterdam waar de International Business School is gevestigd.

De werkzaamheden vonden plaats in de zomervakantie en hadden daarom een extreem korte doorlooptijd. Binnen zes weken moest deze ingrijpende combinatie van transformatie en renovatie klaar zijn. Door een slimme LEAN-planning, een gedegen voorbereiding en samenwerking met onze ketenpartners is het project voor de start van het nieuwe schooljaar aan de Hogeschool opgeleverd.

Alle verdiepingen zijn heringericht en voorzien van nieuwe wanden en vloerbedekking, waarbij zoveel mogelijk materiaal is hergebruikt (circulariteit). Verder zijn nieuwe plafonds, kozijnen, pantry’s en verlichting aangebracht. De installaties zijn aangepast op de nieuwe indeling. Het project is opgeleverd in augustus 2018.

Kenmerken

Opdrachtgever:Hogeschool Rotterdam
Projectlocatie:Posthumalaan
Plaats:Rotterdam
Omvang:Circa 6.500 m2
Aanneemsom:€ 725.000,-- exclusief B.T.W.
Discipline:Integraal (bouw en installaties)

Sfeerimpressie