Museumpark Rotterdam

Gedurende een periode van maar liefst drie jaar heeft Breijer Projecten één van de meest grootschalige verbouwingen uitgevoerd aan het statige pand gelegen aan het Museumpark op steenworp afstand van het Erasmus MC. In opdracht van gebouweigenaar Hogeschool Rotterdam renoveerden wij bijna 20.000 m2 bvo. Bijzonder aan dit project is dat het een gebouw met een monumentale status betreft, gelegen op een stedelijk complexe locatie en de verbouwing werd uitgevoerd terwijl het gebouw in gebruik bleef.

Al met al een uitdagende integrale opgave, waarbij de gevels zijn voorzien van nieuwe kozijnen en beglazing, de klimaatbeheersing is vervangen, de volledige databekabeling en -infrastructuur zijn aangepast en waar diverse bouwkundige en installatietechnische aspecten zijn “aangeraakt”, zoals herstellen van plafonds en vervangen verlichting voor duurzame led verlichting, herstellen binnenwanden ed. Naast deze verbouwing voert onze afdeling BCO al jaren het onderhoud aan de gebouw gebonden installaties uit. De oplevering van de verbouwing vond plaats in september 2015.

OpdrachtgeverHogeschool Rotterdam
ProjectlocatieMuseumpark
PlaatsRotterdam
OmvangCirca 20.000 m2
Aanneemsom€ 11.586.736,- exclusief B.T.W.

Sfeerimpressie

Bekijk onze andere referenties: