Nieuwe installaties voor Eusebiuskerk

7 mei 2019

Een uniek project voor Breijer en Trigion Brand- en Beveiligingstechniek: het aanleggen van de elektrotechnische-, brand- en beveiligingsinstallaties in de Eusebiuskerk te Arnhem. De kerk wordt momenteel intensief gerestaureerd door Monumentenservice van Nico de Bont, die verantwoordelijk is voor de complete restauratie van dit monumentale gebouw.

Projectleider Bert van der Heijden van Breijer Schijndel legt uit: “Samen met de bouwgroep komen we regelmatig samen om de voortgang en uitdagingen te bespreken. Ik werk nauw samen met onze tekenaar en werkvoorbereider. We schakelen snel, maar moeten ook veel ter plekke bedenken. Waar normaal al veel bouwkundig uitdenk werk is gedaan, denken we nu ook intensief mee in het voortraject. Dit maakt het tot een bijzondere opdracht”.

De komende tijd staat de installatie van de verlichting voor de twee nieuwe glazen entrees op het programma. Deze grote glazen openingen in de kerk bieden straks de mogelijkheid om van buitenaf dwars door het gebouw heen te kijken.

Komende weken wordt er hard gewerkt aan de verlichting en installatie van de toiletgroepen in de kelder. Ook worden de draagpilaren in de kerk onder en bovenaf voorzien van verlichting. Er moet worden doorgewerkt; dit jaar staat namelijk de stad in het teken van de 75-jarige herdenking van de Slag om Arnhem met de kerk als middelpunt.

We zijn trots om met onze technische dienstverlening en expertise een bijdrage te leveren aan de restauratie van dit iconische gebouw.