Markt voor integrale 'hard service' contracten blijft groeien

25 juni 2015

Binnen het facilitaire werkveld hebben we te maken met een krimpende markt. Deze markt krimpt mede door "het nieuwe werken", waarbij organisaties minder vierkante meters gebouwoppervlakte nodig hebben. Ook het inbesteden van vooral de 'soft service' facilitaire diensten, zoals daar zijn de schoonmaak en de catering, heeft gevolgen.

De tendens van een krimpende markt is echter niet waar te nemen bij de uitbesteding van het onderhoud aan gebouwen. Integendeel! Steeds meer organisaties zien het belang in om het onderhoud van alle gebouwelementen integraal uit te besteden aan één kernleverancier.

Het verminderen van het aantal deelcontracten bespaart zodoende op de exploitatiekosten (minder transactiekosten over het geheel) en draagt bij aan een vereenvoudiging van het gebouwbeheer en daarmee een vermindering van de exploitatierisico's.

'Hard services' worden steeds belangrijker

De hard services binnen de facilitaire dienstverlening, waaronder gebouwbeheer en technisch onderhoud, worden steeds belangrijker. Ook Breijer Bouw en Installatie profiteert van deze ontwikkeling. Breijer levert een breed dienstenpakket dat uniek is volgens (potentiële) klanten. Door het uitbrengen van integrale aanbiedingen is Breijer zeer succesvol in het continu verwerven van nieuw werk.

"In het eerste halfjaar van 2015 hebben we overeenkomsten gescoord met grote organisaties, zoals het Ministerie van Defensie, Heineken en USG People.", zegt commercieel directeur Hans Prop van Breijer. "Maar ook hebben we weer een reeks kleinere opdrachtgevers weten te binden. De vooruitzichten voor het tweede halfjaar zijn eveneens zeer gunstig.", vertelt Hans Prop verder.

Blijkbaar is onze filosofie en aanpak populair

"We hebben al toezeggingen of zijn al geselecteerd om offertes uit te brengen voor een veelheid aan organisaties uit diverse branches. Door deze ontwikkelingen en de flow waar we nu in zitten, bestaat de kans dat het bedrijfsonderdeel Contractonderhoud in 2016 met ruim 15% kan groeien", sluit Hans Prop af.


Meer informatie?
Lees ook 'Integraal onderhoud in een notendop' op de webpagina van Breijer Contractonderhoud.