Interview 'MVO van Breijer' in Cobouw50

27 november 2015

Peter van den Hoogen, directeur Business Unit Projecten bij Breijer, is geïnterviewd door de Cobouw. Het interview 'Het MVO van Breijer' is geplaatst in de Cobouw50, hét dagblad voor de bouwsector. De Cobouw50 belicht ieder jaar de vijftig grootste bouwondernemingen van Nederland.

Ondanks dat de jaaromzet van Breijer (van 127 miljoen) voldoende zou zijn voor een mooie top 30 klassering, is Breijer Bouw en installatie niet opgenomen in de lijst. Breijer maakt namelijk gebruik van de geconsolideerde jaarrekening van de moedermaatschappij Facilicom te Schiedam.

'Het MVO van Breijer'
Het MVO-beleid van Breijer richt zich op continuïteit van de onderneming, werkgelegenheid voor de medewerkers en dienstverlening naar de opdrachtgevers. Dit alles komt prachtig tot uiting in het PPS-project B30, waarbij het voormalige gebouw van het ministerie van Economische Zaken aan de Bezuidenhoutseweg 30 te Den Haag wordt gerenoveerd, gerestaureerd en deels vernieuwd.

Onderdeel van het DBFMO-contract is verder dat het beheer en onderhoud voor de komende dertig jaar wordt verzorgd, waarbij ook zaken zoals beveiliging, catering en schoonmaak zijn meegenomen.

In de bouwfase worden nu allerlei investeringen gedaan om het beheer en onderhoud (bijvoorbeeld energieverbruik) zo eenvoudig mogelijk te maken. Ook moet het gebouw functioneel en gemakkelijk schoon te houden zijn. Denk bijvoorbeeld aan sanitair dat snel kan worden gepoetst of vloerbedekking die lang meegaat.

BREEAM voor B30
Voor het B30-project wordt nog een duurzaamheidscertificaat BREEAM-nl Nieuwbouw en Renovatie  behaald. Zo is B30 straks een gebouw dat niet alleen duurzaam is bij de oplevering, maar ook tijdens de hele gebruiks- en levensfase waarin duurzaam gebruik en beheer centraal staan.