'Innight delivery' gestart

29 maart 2016

Facilicom Solutions is gestart met 'innight delivery'. Doordat 's nachts de benodigde materialen voor de volgende klus in de bussen van de monteurs worden geleverd, kan 's ochtends meteen naar de werklocatie worden gereden. Met innight delivery kan dus kostbare tijd (en geld) worden bespaard.

In de eerdere situatie moesten de monteurs eerst langs de verschillende leveranciers om de materialen voor die dag op te halen. Vanaf het moment dat de monteur vertrekt van huis, langs de leveranciers rijdt en uiteindelijk op de werklocatie aankomt, zijn soms al enige uren verstreken in verband met reistijd, file, inladen van materialen en mogelijk enige verloren tijd op de betreffende leverancierslocaties.

Het doel van innight delivery is om efficiënter te werken, waarmee meerdere/langere klussen in één dagdeel kunnen worden uitgevoerd. Voorafgaand is met een pilot onder een beperkt aantal monteurs gebleken, dat zij tevreden zijn over de verandering, voornamelijk wanneer de leveranciers ver van de eigen woning zijn gelegen.

Werkproces en contractuele afspraken
Bestellingen die voor 16:00 uur worden ingediend, kunnen vanaf 17:00 uur door de gecontracteerde partij bij de betreffende leveranciers worden opgehaald. Tussen 01:00 uur en 07:00 uur worden dan de bestelde spullen door dezelfde partij in de bussen van de monteurs geleverd.

De maximale grootte, het gewicht en het aantal pakketten is contractueel vastgelegd. Met behulp van de "Pre-alert" sms zijn de monteurs op de hoogte welke hoeveelheid ruimte ze in de bus vrij moeten houden, zodat de pakketten in de bus kunnen worden geplaatst. Indien van toepassing ontvangt de monteur de volgende ochtend een "Proof of Non Delivery" sms indien één of meerdere pakketten niet konden worden afgeleverd.

Door middel van het softwaresysteem van de dienstverlener heeft Facilicom Solutions inzicht in wat wanneer is opgehaald en wat precies is geleverd. Indien 's nachts geen toegang tot de bus kan worden verleend, doordat de bus bijvoorbeeld op afgesloten privéterrein staat, is innight delivery in die gevallen helaas (nog) niet mogelijk.