Herinrichting rijksmonument "Oceaanhuis"

30 september 2014

In opdracht van de Hogeschool Rotterdam heeft Breijer Bouw en Installatie de renovatie van het "Oceaanhuis" aan de Westzeedijk te Rotterdam gerealiseerd. Bij de renovatie van het rijksmonument is de tweede verdieping compleet heringericht en klaargemaakt voor onderwijs gerelateerde doeleinden.

Zo zijn er acht leslokalen gerealiseerd met bijbehorende voorzieningen, zoals een docentenruimte, spreekkamers, ontmoetingsruimte en lounge/cateringruimte. De bestaande toiletruimte en pantry zijn hergebruikt. De integrale werkzaamheden zijn vóór de start van het nieuwe schooljaar afgerond.

Voormalig Stokvisgebouw
Het "Oceaanhuis" is in oorsprong bekend als het "Stokvisgebouw". In 1909 gerealiseerd als kantoorgebouw met twee bouwlagen, echter na oorlogsschade deels herbouwd en uitgebreid tot het huidige "Oceaanhuis" met drie bouwlagen, een kelderverdieping en een gedeeltelijke derde verdieping onder platte daken.

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed