Gunning Grafisch Lyceum Rotterdam

5 april 2018

Breijer Projecten heeft deelgenomen aan de inschrijving voor het renovatieproject van het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR). Een goed plan van aanpak, een strakke planning en een scherpe begroting hebben uiteindelijk ten grondslag gelegen aan de gunning van dit mooie project.

Logistieke uitdaging
Het project aan de Heer Bokelweg 255 te Rotterdam behelst de renovatie van de vier trappenhuizen. De uitvoering zal medio april 2018 aanvangen. Een belangrijk en uitdagend aspect is dat het primaire proces van de school ‘het onderwijzen’ geen hinder mag ondervinden van de verbouwwerkzaamheden.

Naast het minimaliseren van geluidsoverlast is daarom ook goed gekeken naar alle logistieke bewegingen van de gebruikers van het pand. Dagelijks verplaatsen namelijk zo’n 4.400 scholieren en 400 personeelsleden zich in het pand van de ene plek naar de andere plaats.

Het Grafisch Lyceum Rotterdam is een vakschool te Rotterdam op het gebied van media, design en technologie. Het lyceum biedt opleidingen op mbo-niveau en heeft daarnaast een vmbo-afdeling voor vormgeven en media. In totaal biedt het GLR zo’n 40 verschillende opleidingen en studierichtingen voor de ‘creatieve industrie’.