Gevelrenovatie Academieplein Hogeschool Rotterdam

22 april 2016

In opdracht van de Hogeschool Rotterdam (HR) gaat Breijer / Facilicom Solutions de bestaande gevel van het gebouw aan het Academieplein te Rotterdam slopen. Daarvoor in de plaats zal een gloednieuwe vliesgevel worden gebouwd van ca. 1.600 m2. Tevens zal het asbest in de bestaande gevel worden gesaneerd.

De nieuwe gevelindeling zal conform de bestaande indeling worden, met aanpassingen op de eisen voor doorvalveiligheid en brandveiligheid. In afwijking van de bestaande situatie worden in de nieuwe vliesgevel en raamelementen geen te openen delen meer opgenomen.

Door de aanpassingen zal de nieuwe vliesgevel weer aan de door het Bouwbesluit gestelde eisen met betrekking tot de doorvalveiligheid gaan voldoen. Dit kan door het niveau van de tussenregel van de Noord- en Westgevel in overeenstemming te brengen met de eisen, oftewel hoger aan te brengen.

In de aankomende meivakantie zal fysiek worden gestart met de werkzaamheden door het realiseren van de bouwplaatsinrichting en het plaatsen van onderstempelingen en bouwafschermingen. De steiger zal logistiek worden gebouwd, oftewel buiten schooluren (in de weekenden) zonder geluidsoverlast. Volgens planning zal het werk eind augustus 2016 moeten worden opgeleverd.