Geluidsisolatie van Amsterdamse appartementen

1 mei 2015

Bewoners aan de Apollolaan 193-197 in Amsterdam kunnen weer comfortabel in hun woning vertoeven zonder geluidshinder van voorbijgaand verkeer. De woningen waren volgens het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG) van de gemeente Amsterdam aan de beurt voor het aanbrengen van geluidsisolatie; de appartementen uit 1920 voldoen immers niet meer aan hedendaagse standaarden wat betreft warmte- en geluidsisolatie.

Om dit aan te pakken, is Breijer Contractonderhoud uit Rotterdam, onderdeel van Facilicom, ingeschakeld door de gemeente Amsterdam. Breijer heeft volgens de gemeente Amsterdam de afgelopen jaren een goede expertise opgebouwd op gebied van geluidwering. Bij de geluidsanering geldt bovendien het behoud van monumentale details als harde eis vanuit welstand.

'Om de geluidsbelasting aan de gevel terug te dringen naar het acceptabele geluidniveau in de woning van 38 dB, moesten de kozijnen worden aangepakt. Deze waren namelijk niet geïsoleerd en het raam bestond uit enkel glas. We wilden akoestisch dubbel glas toepassen voor betere geluidisolatie, maar tegelijkertijd de tussenroedes en slanke raamprofielen van 25 millimeter behouden, vertelt Henny van Oortmarssen, vestigingsdirecteur bij Breijer.'

Meer informatie?
Lees het volledige artikel 'Breijer realiseert geluidwering bij monumentale appartementen'.