Resultaten 2015 bewijzen: de toekomst is aan IFM

25 april 2016

De resultaten van Facilicom Facility Solutions en Breijer Bouw en Installatie bewijzen dat de toekomst is aan integrale dienstverlening en het mangement daarvan. Het was de reden voor beide bedrijven om begin 2016 samen te gaan in Facilicom Solutions. Het nieuwe bedrijf is totaal integraal, want het heeft alle soft en hard services zelf in huis en kan ze tot op de werkvloer integreren. Bij de integratie van beide bedrijven is gekozen voor een evolutionair model. Najaar 2016 vindt de hard launch plaats.

Omdat Facilicom Facility Solutions en Breijer Bouw en Installatie inmiddels al samenwerken onder de naam Facilicom Solutions, treden ze ook gezamenlijk naar buiten met hun terugblik op 2015.  

Facilicom Facility Solutions
Facilicom Facility Solutions (FFS) zag de omzet stijgen en wist bovendien het rendement te verbeteren. Het bedrijf kreeg wederom te maken met een aantal grote retenders en wist die nagenoeg allemaal te winnen. Bovendien is een aantal nieuwe grote contracten aan de portefeuille toegevoegd. Het gaat in bijna alle gevallen om een integrale dienstverlening waarbij alle soft en hard services vergaand worden geïntegreerd. De sterke aandacht bij FFS voor maatwerk, continuous improvement, innovatie, klantgerichtheid en klanttevredenheid betaalt zich uit: het bedrijf behaalde in 2015 een Net Promotor Score (NPS) van +29, en dat is bijzonder hoog. De in alle opzichten klantgerichte manier van werken blijkt uiterst succesvol en wordt dan ook ingebouwd in alle geledingen van de Facilicom Solutions-organisatie.  

Breijer Bouw en Installatie
Breijer Bouw en Installatie behaalde een omzetstijging van 10 procent maar het rendement eindigde helaas licht in de min. Ook bij het bouwbedrijf hebben de integrale contracten op een goede manier bijgedragen aan het resultaat. Het waren doorgaans contracten die in eerdere jaren zijn afgesloten en stand alone-bouwprojecten die het rendement negatief hebben beïnvloed. De projecten die binnen integrale contracten worden gedraaid, zijn juist wel renderend. Dat is een bevestiging van het denken dat de toekomst ligt in integrale dienstverlening. Facilicom Solutions zal dan ook niet langer meer zelfstandige projecten gaan acquireren en uitvoeren, maar alleen projecten aannemen die onderdeel zijn van een integraal contract. De naam Breijer verdwijnt overigens niet: Breijer Schilders, Breijer Ventilatietechniek, Breijer Loodgieters en Breijer Legionellapreventie zijn inmiddels onderdeel van Facilicom Solutions maar zullen de merknaam Breijer blijven gebruiken. 

Samen totaal integraal
Al sinds de zomer van 2015 wordt gewerkt aan de zorgvuldige integratie van Facilicom Facility Solutions en Breijer Bouw en Installatie. Bij het opzetten van een nieuwe organisatie is gekozen voor een evolutionair model. De integratie wordt niet van bovenaf opgelegd, maar wordt samen met de mensen die het betreft vormgegeven. Dat kost tijd, maar dat geeft wel de medewerkers de ruimte om na te denken over een goede invulling van het bedrijf. Dat heeft geleid tot tal van vernieuwende en inspirerende ideeën, bovendien bevordert deze aanpak de betrokkenheid. Doelstelling is om in alle geledingen van het nieuwe organisatie de expertise in soft en hard facilities samen te brengen. Daarmee heeft het bedrijf een unieke propositie. Op de Beurs Facilitair begin 2016 is Facilicom Solutions al met een soft launch gepresenteerd, najaar 2016 volgt de hard launch.  

Meer informatie vind je terug op Facilicom jaarverslag 2015