Breijer modelleert voor derden in BIM

11 april 2014

Breijer voert steeds vaker installatietechnisch modelleerwerk uit voor derden binnen een integrale planuitwerking. Mist u als adviseur of installateur ook de modelleercapaciteit in BIM, neem dan gerust contact op met Breijer Projecten via BIM@breijer.nl of 010-2976500.

Project ‘Leidsche Rijn’ In opdracht van Huygen Installatie Adviseurs modelleert Breijer momenteel de volledige installaties van het project ‘Leidsche Rijn’ te Utrecht. Inmiddels is de eerste fase (deelgebied A) afgerond en is Breijer gestart met het modelleren van deelgebied B1. Tijdens dit proces wordt nauw samengewerkt met diverse externe partijen, die verantwoordelijk zijn voor de bouwkundige en constructieve 3D-modellen. Afbeelding 1 -Bouwkunde, constructie en installaties komen samen in 3D

Het totale project ‘Leidsche Rijn’ omvat een gebouwencomplex met woonfunctie, kantoorfunctie en commerciële functies en heeft een BVO van ca. 94.240 m2. Het project bestaat uit twaalf blokken met ca. 900 wooneenheden aan koop- en huurappartementen. Naast de wooneenheden is er ook nog ca. 50.703 m2 BVO aan horeca, kantoren en overige commerciële functies in het plan opgenomen. Het gehele project staat op een éénlaagse parkeergarage met ca. 800 parkeerplaatsen.