Bim-video Flash: van idee tot realisatie

3 februari 2017

Onlangs is de verbouwing bij Flash Private Mobile Networks aan de Moezelweg te Rotterdam opgeleverd. De verbouwing van ontwerp tot realisatie is uitgevoerd door Breijer Projecten.

Flash Private Mobile Networks
Flash verbindt organisaties, mensen en systemen met behulp van 'private mobile networks'. Daarmee biedt Flash continuïteit aan bedrijfsprocessen én maakt Flash bedrijfsprocessen veiliger, inzichtelijker en efficiënter.

Door interne groei was er behoefte aan aanvullende kantoorruimte binnen het bestaande pand. In de eigen bedrijfsloods, met een vrije hoogte van ca. 6,5 meter, is een nieuwe constructieve verdiepingsvloer aangebracht. Deze extra verdieping zorgt voor ca. 400 m2 aanvullend vloeroppervlak binnen de bestaande bedrijfsloods.

Op de nieuwe verdiepingsvloer heeft Breijer Projecten diverse ruimten met verschillende functies gemaakt. Zo zijn er kantoren, een ruime vergaderruimte, sanitaire voorzieningen en een pantry ingepast. Ook aan de wens om een directe verbinding tussen het huidige kantoor en de nieuwe kantoorverdieping te maken, is gehoor gegeven middels een zwevende loopbrug.

BIM - Bouw Informatie Model
Breijer Projecten heeft vanaf het eerste idee meegedacht door toepassing van BIM. De ideeën zijn uitgewerkt met behulp van 3D software om de klant een zo goed mogelijk beeld te geven. Ook hebben we zelf meer bouwkundig inzicht gekregen in het pand, waardoor er een goede afstemming is geweest met de (externe) constructeur.

Breijer Projecten heeft, op basis van het BIM model, de omgevingsvergunning verzorgd en de werktekeningen gemaakt ten behoeve van de eigen uitvoering.

Meer informatie?
Bekijk ook de 'Video-Flash' die is gemaakt om een indruk te krijgen van dit mooie project.