Back to school!

15 augustus 2019

Acht verdiepingen van het onderwijsgebouw van Albeda aan de Rosestraat in Rotterdam krijgen een flinke facelift deze zomer. De onderwijstoren ‘onder de rook van de Kuip’ wordt goed onder handen genomen. De grootschalige verbouwing betreft een herindeling van de lokalen en kantoren in het pand. Het wordt zo een moderne en inspirerende leeromgeving waar studenten van Albeda Zorgcollege lessen volgen, en zich kunnen ontwikkelen. 

Nieuwe wanden, kozijnen en schilderwerk, vloerbedekking en plafonds met nieuwe led-verlichting behoren tot de activiteiten die Breijer uitvoert bij het opleidingsinstituut. Ook wordt de luchtbehandelingsinstallatie afgestemd op de nieuwe gebouwindeling. Hiervoor wordt de bestaande technische ruimte op het dak verhoogd voor de nieuwe luchtbehandelingskasten, en wordt er een nieuwe schacht gemaakt die van de 2e t/m 10e verdieping loopt. 

Leo Westhoeve, projectleider bij Breijer, vertelt trots: “het upgraden van de verdiepingen is een mooi maar ook complex werk. Naast de complete renovatie van de verdiepingen pakken we ook de gehele W-installatie aan. Dit doen we met onze eigen werktuigbouwkundige afdeling. Voordat we gestart zijn hebben we eerst met alle betrokken partijen een gedetailleerde planning en afspraken gemaakt. Het moet in één zomer gebeuren dus die planning moest strak zijn. Ook hebben we meegedacht bij het ontwerp. Dit voorkomt dat we in de uitvoeringsfase voor verrassingen komen te staan en vertraging oplopen. We mogen trots zijn als dit straks wordt opgeleverd. En ik hoop ook dat Albeda Zorgcollege en haar studenten blij zijn met deze inspirerende leeromgeving.”