Alle glassoorten

Dubbel glas en hoogrendement glas (HR, HR+ of HR++) worden toegepast voor een betere warmte- en/of geluidsisolatie. Naast comfortverbetering worden er natuurlijk ook stookkosten bespaard. De terugverdientijd van het plaatsen van isolatieglas is van meerdere factoren afhankelijk. Denk daarbij niet alleen aan persoonlijk stook-, ventilatie- en gebruikersgedrag, maar ook aan de verschillende gasprijzen en uiteraard het soort isolatieglas. Breijer kan u uitstekend informeren over alle mogelijkheden en de voor u meest optimale oplossing.

Dubbel glas voor extra comfort

Standaard dubbel glas is nog steeds het meest voorkomende soort isolatieglas. Dubbel glas bestaat minimaal uit twee glasbladen, die op een bepaalde afstand van elkaar worden gehouden. Door een speciale elastische kit rondom ontstaat een luchtdichte spouw, die zorgt voor een isolerende werking qua wartmte en geluid. Dubbel glas isoleert tot twee maal beter dan enkel glas.  

Hoogrendement glas voor extra warmte-isolatie

Naast dubbel glas wordt tegenwoordig ook steeds vaker gekozen voor hoogrendement glas. Dit type isolatieglas isoleert nog beter dan standaard isolatieglas. Hoogrendement glas wordt ook wel HR glas genoemd, HR+ of HR++ glas. Hoogrendement glas is isolatieglas waarbij tussen de glasbladen een transparante, warmtereflecterende coating uit edelmetaal is aangebracht. Afhankelijk van het soort hoogrendement glas zit er tussen de twee glasbladen droge lucht of een gassamenstelling. Aangezien gas weer beter isoleert dan lucht, is de isolatiewaarde van dit type glas nog weer hoger. HR++ glas isoleert zelfs tot vijf maal beter dan gewoon enkel glas.

Geluidisolerend glas voor extra akoustische isolatie

Dubbel glas dat specifiek voor geluidsisolatie wordt toegepast, heeft een dubbele en verhoogde elastische randafdichting. Verder is de spouw tussen de glasbladen breder dan bij normaal dubbel glas. De glasbladen binnen en buiten zijn ook van verschillende dikte om resonantie te voorkomen.

Gelaagd glas voor extra inbraakwering

Gelaagd glas is een samenvoeging van twee of meer glasbladen aan de hand van één of meerdere plastic tussenlagen. Indien het glas mocht breken, dan worden de scherven door de plastic tussenlaag vastgehouden. Dit type glas wordt vaak toegepast in geval van extra inbraakwering.

Gehard glas voor extra veiligheid

Gehard glas is tot vijf keer sterker dan ongehard glas. In het geval dit glas breekt, valt het uiteen in vele kleine "veilige" stukjes.  Dit type glas wordt toegepast in geval van extra veiligheid. Zo zijn bushokjes, autoruiten en tafelbladen voorzien van gehard glas.

Brandwerend glas voor extra brandwering

In het bouwbesluit staat de overheidseis dat een bouwwerk in één of meer brandcompartimenten moet worden onderverdeeld. Tussen deze compartimenten moet een brandwerendheid van 20, 30 of 60 minuten weerstand bij branddoorslag- en overslag zitten.

Voorzetbeglazing

Bij voorzetbeglazing is enkel glas opgenomen in een aluminium kader. Met behulp van scharnieren en knevelsluitingen wordt deze bij voorkeur op de buitenkant op het kozijn of raamhout bevestigd. Het resultaat is een eenvoudig beweegbaar voorzetraam, dat goed isoleert en eenvoudig schoon te houden is. Een ingetrokken neopreen profiel waarborgt een goede afdichting van de spouwruimte.